«Стодола» експортує консервований органічний борщ
Компанія «Стодола» з міста Первомайська Миколаївської області поставила на экспорт в ЄС серед інших овочевих консервів власного виробництва і консервований органічний борщ. Цього року його продаватимуть і в українських супермаркетах.
Про це в інтерв’ю журналу «Плантатор» розповів власник бізнесу Ян Осторовський.
«На умовах волонтерства ми концентрований борщ в банках постачали на фронт. Долив окропу – і можна їсти. У мирних умовах це зручно для тих, хто не має часу чи можливості готувати. Відтоді ми вдосконалили рецепт і відправляємо
борщ у банках на експорт. Його треба лише підігріти», – сказав Ян Островський.
Підприємство планує змінити упаковку консервованого борщу з банок на реторт-пакети. А також розпочати постачання борщу від «Стодоли» і в українські мережі суермаркетів.
М’ясо для приготування концентрованого борщу не використовують.
«Це вегетаріанська версія. Прихильники органік рідко споживають продукти тваринного походження, – пояснив власник підприємства. – До того ж використання м’яса, ще й органічного, ускладнило б виробництво та його сертифікацію. Споживачі можуть долити бульйон до нашого борщу самі».
Читайте також: Українську заправку для борщу продають в Японії