Овочі-Ягоди-Сад

Виробництво виноматеріалів зменшилося на 42%

Виробництво виноматеріалів зменшилося на 42%

У 2020 році в Україні  було вироблено 5,68 млн декалітрів виноматеріалів, що на 42,5% менше, ніж у 2019-му. При цьому переробили 75,98 тис. тонн винограду, що на 38,8% менше, ніж минулого року. 

Про це повідомляє Державна служба статистики.

Зокрема, для виготовлення шампанських та ігристих вин було вироблено 1,36 млн декалітрів виноматеріалів, що на 28,2% менше, ніж у 2019 році, для виготовлення коньяку – 230,8 тис. декалітрів, що у 10,6 раза менше ніж торік, для виготовлення столових вин –  3,59 млн декалітрів – це на 29,5% менше, ніж минулого року, для виготовлення кріплених вин – 464,8 тис. декалітрів, що на 49,1% більше минулорічного.

Найбільше впала переробка винограду сорту Аліготе – 51,3% від показників 2019 року, Мерло – 51,9%, Рислінг – 63,0%, Трамінер рожевий – 63,3%, Шардоне – 66,4%.

Читайте також: На підтримку виноробів підняли мінімальні ціни на ігристі вина