На Тайвані виростили суперсолодкі томати чері
Минулого тижня фермер Хсу Лі-чень містечка Міньсун округу Чіай на Тайвані виграв титул найкращого майстра-виробника на 10 конкурсі томатів. Представлені на конкурсі органічні томати від 95 учасників мали середній показник цукру 10,1° Bx, тоді як в США він був 7,5° Bx.
Про це повідомляє HortiDaily.
Учасники конкурсу мали змогу отримати якісний урожай, досягнувши середнього рівня цукру 10,1 градуса брикса (° Bx), або 10,1 г цукру в 100 г фруктів.
Для порівняння: дослідження Університету штату Огайо 2011 року показало, що помідори черрі мали середній рейтинг 7,5° Bx, коливаючись від 4,5° Bx до 11,7° Bx.
Щоб взяти участь у змаганнях, продукція повинна була мати органічну сертифікацію, сертифікацію виробництва та простежуваності та пройти тест на залишки пестицидів.
Після того плоди оцінювали 5 суддів з промисловості, уряду та наукових кіл.
Читайте також: Виробництво найменшого в світі томату розширюють