В Японії утворився надлишок овочів під час нової хвилі COVID-19
Третя хвиля зараження COVID-19 в Японії обмежила традиційні заходи, що припадають на кінець року. Споживання знизилось, і на тлі гарного врожаю ціни на овочі впали.
Про це повідомляє FreshPlaza.
У Центр біомаси в місті Міура, що в префектурі Канагава, привозять утилізовану продукцію з ферм в околицях, щоб перетворити її на добриво.
Близько 395 тонн продукції було завезено в центр в листопаді, що приблизно 220 тонн більше, ніж у тому ж місяці 2019 року.
«За таких темпів за грудень, схоже, ми будемо переробляти близько 1000 тонн. Навіть коли наші співробітники працюють понаднормово до 21:00 щодня, ми просто отримуємо гору приблизно такого ж розміру наступного дня», – розповів Шигео Като, керуючий директор Центру біомаси.
В цей час через падіння попиту також значно подешевшали овочі.
Опитування Міністерства сільського, лісового та рибного господарства, проведене між 7 і 9 грудня серед 470 магазинів у всій країні, виявило круті падіння; редька дайкон подешевшала на 73% від середньої ціни за звичайний рік, капуста напа знизилася в ціні на 65%, а салат – на 50%.
Читайте також: В ЄС овочівники сподіваються на щеплення від COVID-19 та відновлення попиту