Овочі-Ягоди-Сад

Фермер на Полтавщині отримує до 60 т/га кавунів

Фермер Юрій Урбанський в селі Дондасівка на Полтавщині отримує до 60 т/га кавунів основного гібриду Карістан F1.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».  

«Раніше чув про цей гібрид, –– пояснив Юрій Урбанський. –– Він дуже популярний в сусідній країні через його транспортабельність: там треба перевозити продукцію на величезні відстані, за 2–3 тисячі кілометрів».

Карістан F1 показав себе чудово як промисловий кавун. Його рослини стійкі до фузаріозу та антракнозу. Гібрид формує овальні плоди зі смугастою, темно-зеленою, відносно тонкою шкіркою, яскраво-червоним м’якушем та невеликим насінням.

«Посадили ми 7,4 тис. рослин на гектар, –– ділиться досвідом фермер. –– У Дондасівці земля родюча, тому щільність рослин можна збільшувати. На іншій ділянці, де ґрунти піщані, я вирішив перестрахуватися й посадив уполовину рідше: 3,4 тис. рослин на гектар. У результаті виросли надто великі кавуни, які важко продати», – сказав Юрій Урбанський. 

А з ділянки із загущеною посадкою отримали плоди оптимальної для фермера ваги — 6–7 кг, такі добре беруть покупці на базарі. Хоча загальна врожайність із гектара на обох ділянках у підсумку була майже однаковою – 60 тонн.

Читайте також: Українські кавуни може винищити хвороба