Агромаркет

Частка цукру вищої категорії в «Астарті» зросла до 99%

Усі підприємства агропромхолдингу «Астарта» завершили осінню збиральну кампанію та закрили сезон цукроваріння-2020.

Про це повідомляє прес-служба агрохолдингу.

Так, цього року в компанії зібрали майже 1,5 млн тонн буряків. Через негативний погодний вплив показники врожайності цього року були трохи нижчими. Так, середня валова врожайність цукрових буряків становить 429 ц/га. При цьому цукристість їх збереглася на високому рівні та в середньому по підприємствах компанії становила більше 17% (середнє значення в Україні – 16,3%, згідно з даними «Укрцукру» на 11.12.2020).

«Незважаючи на всі негативні чинники цьогорічного сезону, «Астарта» залишається лідером цукрової галузі. Цукрові заводи компанії виготовили майже 226 тис. тонн цукру. Таким чином, за прогнозом, ми зберігаємо частку ринку на рівні 22% від загального обсягу виробництва в Україні», – зазначив Валерій Соколенко, виконавчий директор «Астарти».

Частка цукру вищої категорії в «Астарті» зросла до 99% (95,5% у 2019 році), в тому числі було вироблено близько 70 тис. тонн цукру екстра-класу.

«Наші підприємства черговий рік продемонстрували кращі серед крупних виробників вихід цукру з тонни сировини та коефіцієнт виробництва» Зокрема, Яреськівський завод виготовляє з тонни цукрових буряків майже 168 кг цукру, тоді як середній показник в Україні становить 136 кг/т», – зауважив Валерій Соколенко.

Нагадаємо, Жданівська цукроварня «Астарти» переробила цього сезону понад 300 тис. тонн сировини.