Падіння ціни на часник фермер пережив завдяки однозубці
Вирощування не одного, а трьох видів продукції часниківництва дозволило пережити падіння цін на товарний часник підприємству «Чистий продукт-С», що в селі доля на Донеччині.
Про це повідомляє Аgri-gator.
«Сьогодні ми працюємо на 3 видах продукції: на повітряних цибулинах, на однозубку і на голівці часнику, – розповів директор «Чистий продукт-С» Сергій Паращенко. – Наприклад, падіння ціни, яке спостерігалося в 2018 році, ми змогли пережити завдяки однозубці. Наразі, реалії сезону цього року такі, що в нас порожні склади, незважаючи на об’ємне виробництво. Товарний часник весь пішов з поля, практично не заходячи до складу. Зазначу, що ми працюємо з торговими мережами «Варус», «Метро», «Сільпо», і навіть до «Метро» не дійшла наша продукція. Що стосується насіннєвого матеріалу, однозубка теж вся продана, частина до ЕС, частина до Білорусі, частина на внутрішньому ринку як посадковий матеріал».
На думку Сергія Паращенка, одна з головних помилок початківців – висаджування зубком. Цим способом важко отримати гідний прибуток у подальшому. Альтернативою є вирощування часнику з повітряної цибулини. Подібна технологія досить складна і вимагає хороших фахівців, чіткого дотримання усіх деталей і тимчасових норм, техніки. Але, за словами Сергія Паращенка, саме цей спосіб показав найбільшу ефективність і прибутковість в українських реаліях.
Читайте також: Українські фермери не виявляють інтересу до вирощування часника