Сорт яблук Глостер у Польщі стає непопулярним
Попит на яблука сорту Глостер в Польщі рік від року знижується через недостатньо виразний смак, приховані захворювання яблук.
Про це повідомляє Sad24.
Видання зазначає, що садівники при заміні сортів все частіше роблять це за рахунок Глостера.
«Цьому німецькому сорту майже 70 років, – пише сайт. – Пік популярності в Польщі припадає на 90-ті роки. Що стосується торгівлі, останні роки показали, що Глостер, незважаючи на ряд переваг, однозначно не є перспективним різновидом».
Першим критерієм несприйняття споживачами називають смак.
«Незважаючи на привабливий зовнішній вигляд та колір, він не повернеться до столів споживачів, які керуються смаком», – уточнюють автори публікації.
Крім того, дистриб’ютори, оптові або експортери не зацікавлені в торгівлі Глостером. В основному це викликано захворюваннями, які непомітні неозброєним оком, наприклад, склоподібна м’якоть або формування насінин. Посередники, які не мають найсучасніших сортувальні лінії, ризикують відправити яблука неналежної якості своїм одержувачам. Тому при наявності інших сортів вони воліють не ризикувати придбанням Глостера.
У жовтні цього року Глостер не значився у прейскурантах закупівельників.
Читайте також: В Італії презентували нові сорти яблук