Некондиційні овочі переробляють на чипси
Британська компанія Nudie Snacks випустила чипси з цвітної капусти та інших овочів зі смаками сиру з карамелізованою цибулею та куцу карі.
Про це повідомляє Feast Magazine.
У складі чипсів 38% пюре з цвітної капусти, кукурудзяне борошно, картопляні пластівці, рисове борошно і спеції. За словами представників компанії, чипси з цвітної капусти містять на 40% менше жиру, ніж звичайні картопляні. Це робить їх більш здоровим варіантом перекусу.
У кожній упаковці вагою 22 грами всього 118 кілокалорій. Продукт підходить для тих, хто дотримується веганскої, вегетаріанської, безглютенової і безлактозної дієти.
«Це ідеальна закуска, без компромісів за смаком або якості. З огляду на ризики для здоров’я, пов’язані з діабетом, ожирінням і коронавірусами, як ніколи важливо підтримувати свою імунну систему і здоров’я кишечника в хорошому стані», –прокоментував засновник Nudie Snacks Трейсі Хогарт.
Виробництво такої закуски також скорочує кількість харчових відходів. Адже счипси виробляють з овочів, які часто викидали через невідповідність стандартам форми та розмірів.
Читайте також: Запорізькі фермери відмовилися від вирощування огірків і зосередилися на переробці