Овочі-Ягоди-Сад

Експерт розповів як досягти рентабельності солодкої кукурудзи 300-400%

За умов дотримання спеціальної технології вирощування, отримання якісної товарної продукції та наявності стабільного ринку збуту в українських умовах можливо досягти рентабельності в даному виді агробізнесу на рівні 300-400%, розповів селекціонер, генетик, співвласник компанії «ВНІС» («Всеукраїнський науковий інститут селекції») Мирослав Парій.

Про це повідомляє Agri-gator.

На думку фахівця, говорячи про рентабельність треба добре розумітись на питанні споживання кукурудзи та факторах, від яких воно залежить.

«Існують декілька напрямків. По-перше, це споживання на свіжому ринку. Другий напрямок – це заморожування і третій – консервування. Для всіх цих напрямків існують фактично однакові характеристики, яким має відповідати товарна продукція. Зокрема, важливим критерієм є рівномірність запилення зерен, верхівки качана, неушкодженість комахами», – пояснив Мирослав Парій.

Співвласник компанії «ВНІС» також роз’яснив сутність понять надраннього, середнього та пізнього гібридів кукурудзи.

Найкращу товарну продукцію у наших умовах дають середньопізні сорти кукурудзи, адже такі гібриди ближчі до своїх «предків» і відповідно вони мають більше часу для накопичення пластичних речовин. При цьому чим раніший гібрид кукурудзи тим менше в ньому рядів зерен.

Інвестиції у вирощування солодкої кукурудзи, на думку Мирослава Парія, відбиваються протягом 6 місяців. При цьому фактичний розмір інвестицій у 1 га посівів солодкої кукурудзи складає приблизно $1 тис.

Читайте також: На солодкій кукурудзі можна отримати два врожаї за сезон