Салати вирощують дещо активніше, ніж у звичайний рік
Через епідемію коронавірусу, закриття закладів громадського харчування та ринків, споживання салатів у другому кварталі 2020 року зменшилося. Але потім попит на них навіть перевищив показники звичайного року.
Про це в коментарі AgroTimes розповів Станіслав Овчарик, начальник відділу продажів компанії Rijk Zwaan, спеціаліст з огірків та салатів.
«На початку карантину зменшилося споживання салатів. Закрилася галузь громадського харчування та ринки. Із травня ринок салатів почав відновлюватися. Запрацювали ресторани та кафе, відкрилися ринки. Через відкладений попит активність виробників зараз вища, ніж у звичайні роки», – сказав він.
Компанія Rijk Zwaan цього року предстставила кілька новинок.
Перша з них – літній сорт салату Асмера, який значно менше страждає від спеки. Він відноситься до сортотипу Айсберг. Асмера – одний з перших сортів з aфрикaнської селекції (Компанія кілька років тому відкрила селекційну станцію в Танзанії).
Набирає обертів новий тип салату: Листковий Айсберг, що не утворює головки, але має багато хрустких листків.
«У нас він представлений сортом Лалік, – розповів Станіслав Овчарик. – Цей сорт гарно підходить для виробництва сендвічів та бургерів. Кожна рослина в середньому розбирається на 44 гарних хрустких листка, кожен з яких може використовуватися у бутерброді».
Цей салат, вирощений на гідропоніці, вперше почали використовувати переробники. Раніше у гідропонних салатах їм не вистачало структури, хрусткості.
Детальніше з асортиментом салатів можна на сайті компанії Rijk Zwaan.