Агромаркет

Численні зграї пустельної сарани із Кенії та Ефіопії у найближчі тижні можуть рушити на захід, - ФАО

Численні зграї пустельної сарани, що сформувалися на початку року в Кенії і Ефіопії, в найближчі тижні можуть рушити на захід, загрожуючи посівам, пасовищам і засобам до існування в Західній Африці.

Про це повідомляє прес-служба ФАО

Разом з тим національні наглядові операції, що їх координує ФАО, готові до швидкого реагування і розгортання заходів боротьби.

«Ми стали свідками безпрецедентної загрози для продовольчої безпеки і засобів існування у Східній Африці через нашестя пустельної сарани і робимо все, що в наших силах для того, щоб запобігти аналогічній кризі в регіоні Сахель, який і так вже переживає відразу кілька тривалих криз», – сказав Кумба Соу, координатор ФАО з питань стійкості в регіоні.

Пустельна сарана вважається найбільш руйнівним перелітним шкідником в світі. Одна зграя на площі один квадратний кілометр налічує майже 80 млн комах за день може з’їсти стільки ж, як приблизно 35 тис. чоловік. Чисельність сарани за три місяці, з появою кожного нового покоління, виростає в 20 разів.

Згідно з даними Служби спостереження за пустельній сараною ФАО, зграї, що розмножуються цієї весни в Східній Африці, наразі переміщаються до місць літнього розмноження, і країнам Західної Африки слід бути в стані підвищеної готовності.

Як повідомлялося, через нашестя сарани Ефіопії загрожує голод.