Овочі-Ягоди-Сад

За кілька днів ціна картоплі в Україні знизилася на 25%

Учора на оптових ринках України істотно зросла пропозиція картоплі нового врожаю, що тисне на ціни. З п’ятниці до вівторка крупнооптові партії овоча подешевшали з 11 до 7-8 грн/кг.

Про це повідомляє EastFruit.

Якщо ще рано вранці в південних регіонах України дрібнооптові продажі немитої картоплі відбувалися в середньому по 9-10 грн/кг, то вже до 10 години за такою ціною продати картоплю стало складно. В окремих випадках виробники погоджувалися продати великі партії картоплі за ціною 7-8 грн/кг.

Для порівняння, ще в п’ятницю середня оптова ціна на картоплю стандартної якості в Україні становила близько 11 грн/кг, а дрібнооптова – 12-13 грн/кг. Таким чином, за кілька днів середня ціна картоплі знизилася в середньому на 25%.

Нагадаємо, що в сезоні 2019/20 років Україна стала одним з найбільших імпортерів картоплі, а ціни на нього весь сезон трималися на дуже високому рівні. Основна частина імпортної картоплі в Україну надходила з Росії. Також активно імпортували картоплю з Білорусі.

З огляду на високий рівень цін в попередньому сезоні, а також невизначеність у зв’язку з коронавірусів і економічною кризою, багато фермерів і власники присадибних ділянок вирішили розширити площі під картоплею в 2020 році.

Читайте також:Посіви насіннєвої картоплі інспектують з селекшн кара