Тваринництво

Експорт української курятини за п’ять місяців втратив 1%

За п’ять місяців 2020 року Україна експортувала 175 тис. тонн м’яса та їстівних субпродуктів птиці – на 1% менше, як порівняти з аналогічним періодом минулого року.

Про це свідчать дані Держаної митної служби.

У грошовому еквіваленті експорт за цей період сягнув $223,5 млн. Це на 12,7% менше, ніж за аналогічний період 2019 року.

Головними покупцями вітчизняного м’яса та їстівних субпродуктів птиці протягом січня-травня цього року були Нідерланди (17,6%), Саудівська Аравія (15,3%) та ОАЕ (13%).

Як повідомлялося, в ЄС ціни на бройлерів впали до найнижчого рівня за останні п’ять років.