Тваринництво

Складено перелік 55 найпотужніших свиногосподарств України

На початок 2020 року близько 1,7 тис. сільськогосподарських підприємств в Україні утримують свинопоголів’я. При цьому рушійна сила промислового свинарства представлена відносно невеликою кількістю господарств.

Сумарне маточне поголів’я 55 найбільших підприємств складає понад 3/4 чисельності промислових свиноматок в Україні – майже 161 тис. голів. А їхні сукупні обсяги річної реалізації свиней на забій – 68% пропозиції живця (351 тис. тонн), вирощеного в сільськогосподарських підприємствах.

Про це повідомили в асоціації «Свинарі України» (АСУ), яка спільно з сайтом pigua та журналом «Прибуткове свинарство» склала рейтинг найпотужніших промислових свиногосподарств в Україні.

До п’ятірки найбільших свиногосподарств увійшли «АПК-Інвест», «Нива Переяславщини», «Гудвеллі Україна», Глобинський свинокомплекс, «Агропродсервіс».

Лише 40% свиногосподарств, що увійшли до 30 найбільших операторів ринку свинини, змогли наростити поголів’я. Водночас у 2019 році 25 із них змогли частково чи повною мірою втілити плани розвитку: покращити умови утримання тварин та виробничі показники, розвинути інфраструктуру підприємства, розширити виробничі потужності за рахунок будівництва чи реконструкції.

Майже всі учасники цьогорічного рейтингу мають плани подальшого розвитку підприємств, не зважаючи на непростий минулий рік та досить турбулентний початок 2020 року, зауважили в АСУ. Серед них – реконструкція та/чи модернізація майданчиків, а також будівництво нових; закупівля маточного поголів’я; нарощування його за рахунок власно вирощених тварин.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!