В Україні дозволили роботу продуктових ринків
Постановою Головного державного санітарного лікаря дано рекомендації органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування щодо можливості відкриття продуктових ринків, якщо в населення є проблеми з доступом до харчових продуктів та при дотриманні на ринках таких умов:
- здійснювати торговельну діяльність можуть лише зареєстровані оператори ринку харчових продуктів;
- на 20 квадратних метрах торговельної площі може перебувати щонайбільше один відвідувач;
- забезпечити можливість покупцям у чергах тримати дистанцію не менш ніж 1,5 метра;
- забезпечити персонал засобами індивідуального захисту;
- забезпечити дотримання протиепідемічних заходів;
- для ринків вихідного дня забезпечити відстань між місцями торгівлі не менш ніж 3 метри.
Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я.
«Відповідальність за дотримання умов при відкритті ринків і рішення про доцільність їх відкриття повністю залежить від рішень органів місцевого самоврядування», – зазначачив заступник міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар України та керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня Віктор Ляшко.Читайте також:Роботу агропідприємств на час карантину не обмежуватимуть, – Тарас Висоцький
Додати коментар