Овочі в столиці дорожчають
Овочі борщового набору за тиждень подорожчали. Удвічі дорожчою стала цибуля, на 0,5 грн/кг додали в ціні буряк і морква, на 0,5-1 грн/кг – капуста. Зате подешевшав редис.
Про це AgroTimes повідомив аналітик РСГП «Столичний» Іван Григорович.
«Протягом тижня ціни на ринку «Столичний» на окремі позиції зазнали значних змін, – зауважив експерт. – У першу чергу цибуля, яка подорожчала найбільше: з 6,8-7,5 грн/кг до 13,5-15,5 грн/кг в гуртових партіях. Картопля також мала тенденцію на підвищення ціни: 9-10 грн/кг проти 7,5-8,5 минулого тижня; буряк – 4,5-5,5 грн/кг проти 4-5 грн/кг тиждень тому, морква також в середньому додала 0,50 грн/кг і коштує зараз 4,5-5,5 грн/кг. Оптова ціна на капусту становить 4,5-6 грн/кг., що в середньому більше на 0,5-1,00 грн. за кілограм».
Разом з тим Іван Григорович відмітив зниження оптової ціни на редис до 18-22 грн/кг проти 28-33 грн/кг минулого тижня.
«Ціна на вітчизняний огірок відчутних змін не зазнала, були коливання в діапазоні 1-3 грн. і зараз вона в середньому становить 58-60 грн/кг., але «гладкий» огірок на опт коштує 53-55 грн/кг», – повідомив експерт.
Детальніше з цінами на ринку можна ознайомитися на сайті РСГП «Столичний».
Читайте також: Цибуля значно подорожчала
Додати коментар
1 коментар