Овочі-Ягоди-Сад

Названі чотири критерії безпеки ягід для ЄС

Залишки пестицидів, мікробіологічна чистота, наявність чужорідних тіл та рівень радіації є основними критеріями безпеки ягід при постачанні в ЄС, вважає представник компанії Bakker Barendrecht & Ahold (Нідерланди) Роб Весселс.

Про це повідомляє AgroTimes.

«Споживач хоче вживати і, відповідно, купувати ягоди, що відповідають вимогам безпеки й екологічності плодоовочевої продукції, – зауважив він. – Для нас важливі чотири критерії: залишки пестицидів, мікробіологічна чистота, наявність чужорідних тіл (недавно в палеті малини ми знайшли дві цигарки, проблемою є людське волосся), а також радіологічний контроль».

За словами трейдера, потенціал ягід надзвичайно високий. Споживачі лише тільки починають проявляти справжній інтерес до ягідної продукції, тому  вони очікують подальшого зростання обсягів продажу.

Частину продукції, яка надходить нефасованою, компанія фасує на власному обладнанні, також має власну лабораторію, що дає змогу контролювати якість поставок.

«Ключова фігура нашого бізнесу – це споживач, – наголосив Роб Весселс. – Головне, щоби він був задоволений. Для цього треба запропонувати йому ідеальний продукт, смачний, завжди доступний, тобто наявний на полиці.

Споживачі стають більш обізнаними про безпечність продукції. Вони хочуть споживати продукцію з мінімальними залишками пестицидів, тому все більше виробників застосовують біологічний контроль хвороб і шкідників. Процес повільний, але незворотній. Крім того, споживачі хочуть знати, з якого поля продукт, чим його обробляли, як він потрапив на полицю. 

«Думаю, через 5–10 років споживачі самі зможуть тестувати якість свіжих ягід і відстежувати їх походження. Треба бути готовими до цього» – підсумував представник Bakker Barendrecht & Ahold.

Читайте також: Більшість дрібних ягідників не дбають про якість, – переробник

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!