Тваринництво

Вітамін Е є відносно стійким до руйнування у кормах

Вітаміни постійно взаємодіють з усіма компонентами кормів для птиці, і це проявляється зростанням чи зниженням їхньої здатності до засвоєння, стійкості, розчинності в готових кормах, вітамінних препаратах, преміксах чи питній воді.

На здатність вітамінів до збереження в кормах впливає низка чинників: термін зберігання, розмір частинок, концентрація вітамінів, термічна обробка (екструдування, пелетування, гранулювання), вологість корму та відносна вологість повітря, внесення мікро- та макроелементів, органічних і неорганічних кислот, контамінація корму мікроорганізмами чи його грибне ураження, наявність у кормі мікотоксинів, унесення неселективних адсорбентів.

Одним із дієвих методів збереження потрібної кількості вітамінів є першочергове внесення до складу вітамінної добавки, преміксу чи комбікорму підвищених доз вітамінів.

Додаткове введення вітамінів у раціон птиці здійснюється з питною водою – у разі введення водорозчинних вітамінів та у вигляді згодовування вітамінних кормових добавок.

Вітамін Е, як порівняти з іншими вітамінами, зокрема жиророзчинними, є відносно стійким до дії чинників руйнування. Найменш стабільними є вітаміни А, К, В1 та С.

Вітамін Е застосовують як лікувальний препарат за м’язової дистрофії, коронарного склерозу, безплідності тощо. Найчастіше у птахівництві використовують синтетичний вітамін Е.

Як повідомлялося, за додавання вітаміну Е до раціону курчат-бройлерів його вміст у стегнових м’язах вищий, ніж у грудних.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!