Компост із посліду птиці, отриманий шляхом ферментації з пробіотиками, містить більше корисних речовин
Компостування посліду птиці із застосуванням пробіотиків дозволяє отримати ферментований компост. За якістю він значно кращий, ніж одержаний за традиційного компостування продукту.
Пробіотичні культури є анаеробними факультативними мікроорганізмами, які замінюють процес гниття процесом ферментації, в результаті якого не виділяються токсичні гази – аміак, сірководень та інші.
У процесі компостування пробіотики дозволяють уникнути таких витрати, як інтенсивна подача кисню в бурт або часте перемішування бурту.
Отриманий шляхом ферментації з пробіотиками компост містить значно більше азоту й інших корисних речовин, тому що азот не «вилітає» у вигляді аміаку, а залишається в компості в легко засвоюваній для рослин формі.
Нагадаємо, у суміші для компостування підстилкового посліду баланс між умістом вуглецю й азоту (C:N) має бути в межах (20-40):1.
Додати коментар