Тваринництво

CompoLiner від Big Dutchman — інноваційна система компостування пташиного посліду та свинячого гною

CompoLiner від Big Dutchman — інноваційна система компостування пташиного посліду та сепарованого свинячого гною

CompoLiner від Big Dutchman — інноваційна система компостування пташиного посліду та сепарованого свинячого гною

На виставці EuroTier, що проходила цього року у цифровому форматі, компанія Big Dutchman представила інноваційну систему CompoLiner, яка здійснює автоматизоване компостування сухого курячого посліду, гною бройлерів або сепарованого рідкого свинячого гною.

Розробка та інтенсивні випробування системи CompoLiner  зайняли декілька років, позитивні результати котрих, дозволили запустити серійне виробництво обладнання із допуском для продажу по всьому світу.

Принцип роботи

Вихідний матеріал, вміст сухої речовини в якому повинно бути як мінімум 30 відсотків, подається в CompoLiner на сторону завантаження. Потім перетворювач виробляє подрібнення, гомогенізацію і передачу на розвантажувальний шнек. За допомогою компресора в матеріал безперервно подається свіже повітря. Під впливом кисню, триває активний процес розкладання мікроорганізми органічної сировини.

Вимірювальний зонд постійно контролює температуру та вміст кисню в компості. Після закінчення часу витримки, який залежить від характеристик сировинного матеріалу, компост виводиться на іншому кінці контейнера за допомогою шнека.

Готовий компост придатний для безперешкодного поліпшення загального стану ґрунту в садівництві та сільському господарстві, а також для переробки в гранули.

Система компостування CompoLiner проста в експлуатації і без труднощів може бути адаптована під обсяги, які необхідно переробити. В якості опції виробник птахівничого обладнання пропонує модуль очищення відпрацьованого повітря, спеціально розроблений для CompoLiner.

Додаткові переваги

  • Модульна конструкція. Базова версія включає в себе два контейнери розміром по 40 футів (стандарт), одночасно діючих в якості кінцевих вузлів;
  • Можливість встановлення до 6 додаткових контейнерів розміром по 40 футів. Змінна місткість від 80 до 360м³; це відповідає кількості від 50 000 до 200 000 курей-несучок;
  • Стійкість до корозії, тому що вся система всередині обшита нержавіючою сталлю;
  • Централізоване відведення емісій.

Контакти Big Dutchman в Україні

+380-443906220
+380-443906221
[email protected]
www.bigdutchman.ua

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ