Агрономія

Як різниться видовий склад шкідників сої у різні роки

Дослідження та вивчення видового складу фітофагів на посівах сої в ДП «ДГ Елітне» протягом 2018–2019 рр. показав, що він істотно різниться, залежно від року.

Такі результати досліджень оприлюднили науковці Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва, пише журнал The Ukrainian Farmer.

Згідно з результатами, кількість видів прямокрилих і підряду цикад збільшилась у 2019 році, а підряду клопів і твердокрилих, навпаки, зменшилась. А кількість видів із ряду лускокрилих зменшилася у 2,2 раза.

За цей період виявили низку представників різних рядів і видів. Домінантними видами були: у 2018-му – щетинистий бульбочковий довгоносик, люцерновий щитник, смугастий бульбочковий довгоносик, люцерновий клоп, чорний довгоносик й акацієва вогнівка; у 2019-му – люцерновий щитник, смугастий бульбочковий довгоносик, щетинистий бульбочковий довгоносик, сонцевик будяковий і акацієва вогнівка.

Дізнайтесь, як зміна клімату впливає на поведінку шкідників сільськогосподарських культур, на конференції «День агронома: прибуткова агрономія».

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!