Овочі-Ягоди-Сад

Сімейна ферма зробила ставку на соки прямого віджиму

Сімейне фермерське господарство «Валентина» у селі Святопетрівське Київської області переробляє власну продукцію та надає послуги іншим фермерам — робить соки прямого віджиму.

Про це повідомляє Food&Mood.

Для виробництва соків використовують власні яблука з 9-гектарного саду, 30% сировини докуповують у сусідніх фермерів.

Мають змогу віджимати за сортами.

«Поки в нас є Голден, Чемпіон та Гала. На коробках ставимо штамп, з якого саме сорту зроблений сік у цій пачці. Якщо на коробці штампу немає, то означає, що це купаж, але так само смачно», — розповіла менеджер господарства і донька засновників Віталіна Семерог.

Також випускають яблучно-полуничний та яблучно-вишневий соки, щоб збільшити асортимент

Фермери у виробництві не використовують фільтрацію, їхні соки мають осад. Не використовуємо ароматизаторів, барвників та консервантів, навіть лимонної кислоти, яку можна зустріти у деяких виробників соків прямого віджиму.

«Притримуємось повністю натурального виробництва. Тому кожен віджим буде різним, навіть той самий Голден. Якщо віджимати його на початку жовтня, коли він найбільш соковитий, то смак може бути з легкою кислинкою, а якщо в кінці жовтня, коли він повністю дозрілий, то надто солодким», — зауважила Віталіна Семерог.

Розливають у великі пакети bag-in-box на 3 і 5 літрів з клапаном-краником, завдяки якому в пакет не потрапляє повітря, і сік зберігається впродовж 21 дня. Після використання ці пакети перетворюються на годівнички для пташок.

Соки реалізують через магазини здорового харчування.

Читайте також:AgroOrganiс вироблятиме органічні сиропи і джеми

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!