Ферментований ріпаковий шрот допомагає в профілактиці сальмонельозу
Альтернативним методом профілактики сальмонельозу є ферментований деякими видами молочнокислих бактерій ріпаковий шрот.
Окрім позитивного впливу на мікробіоту кишківника птиці, він має виражений бактерицидний ефект проти грам-негативних бактерій, зокрема Salmonella spp. та Escherichia сoli. Про це свідчать результати досліджень данської компанії European Protein.
Застосування ферментованого ріпакового шроту у комбікормах для бройлерів, курей-несучок та індиків показало можливість профілактувати сальмонельоз, колібактеріоз і модифікувати мікрофлору кишківника.
На практиці ферментований відселекціонованими молочнокислими бактеріями ріпаковий шрот за застосування навіть у інфікованої птиці сприяє видаленню Salmonella spp. із шлунково-кишкового тракту птиці й готової продукції вже через два-три дні.
Досліди компанії у трьох господарствах яєчного напряму виробництва в Україні продемонстрували звільнення птиці від Salmonella spp. через два-три тижні від початку згодовування ферментованого ріпакового шроту.
Нагадаємо, вакцинація проти сальмонельозу живими вакцинами не завжди ефективна
Додати коментар