У «Зернопродукті МХП» уперше застосували щілювання ґрунту
Цього року у ПрАТ «Зернопродукт МХП» провели щілювання ґрунту. Таким чином у господарстві намагаються утримати ґрунтову вологу, брак якої цього року був особливо відчутним.
Про це повідомляє журнал The Ukrainian Farmer.
За словами головного агронома господарства Віктора Шевчука, щілювання проводили у два етапи — перший раз на глибину до 18 см, бо далі щілювач не проходить і починає розриватися, наступний обробіток — до 40 см.
«Проводимо щілювання схилів, щоб вода пішла в нижні шари ґрунту, після цього на полі залишається шар мульчі — так бережемо ґрунтову вологу», зазначив Віктор Шевчук
Читайте також: Терміни щілювання впливають на накопичення вологи в ґрунті
Загалом у господарстві практикують різні системи обробітку ґрунту залежно від попередника: дискування — оранка — це одна система, інша — дискування й глибоке розпушення. Зазвичай поля під сою та соняшник у господарстві щілюють, а поля після кукурудзи та пшениці як попередника під кукурудзу здебільшого переорюють для внесення органічної суміші.
Додати коментар