Дорослі українці їдять лише 50% рекомендованих овочів і 30% фруктів та ягід
Дорослі українці споживають лише половину кількості овочів (174 грама проти рекомендованих 300 грам на день) і менше 30% фруктів і ягід (83 грами проти 300 грамів на день) від рекомендованих для користі здоров’я кількостей.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Міжнародною дослідницькою компанією Ipsos з ініціативи компанії Danone в Україні було проведене національне дослідження сучасної харчової структури українців. У дослідженні брали участь 1232 людини у віці від 1 до 60 років. Експертизу дослідження надала Асоціація дієтологів України.
«Результати дослідження споживання їжі у 2018-2019 роках показали, що дорослі споживають надмірну кількість борошняних продуктів – 474 грами на добу, при цьому рівень споживання молочних продуктів у кілька разів нижчий, ніж рекомендований, а також менше норми споживається рідина — (500 мл на день). Українці споживають надзвичайно мало бобових – 9 грам проти рекомендованих 75 грам та лише чверть рекомендованої кількості горіхів та насіння – 8 грам проти 30 грам», — зазначається у публікації.
Також українці споживають вдвічі більше рекомендованої кількості солі – 9,7 грама замість рекомендованих Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) 5 грамів. Чоловіки споживають на 17% більше солі, ніж жінки – на 10,7 грама проти 8,9 грамів.
Додати коментар