Розроблено рекомендації щодо маркування органічної продукції
На запит органічного сектору було розроблено Методичні рекомендації до маркування органічних харчових продуктів та кормів.
Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
Документ містить законодавчі вимоги до маркування органічної продукції з урахуванням загальних вимог до маркування харчових продуктів, вимоги до маркування імпортованих харчових продуктів, а також настанови до використання державного логотипу України для маркування органічної продукції.
Як зазначається в документі, продукт дозволяється маркувати як органічний, якщо він вироблений відповідно до вимог відповідного законодавства і він містить не менше 95% органічних інгредієнтів сільськогосподарського походження (за вагою без урахування частки води та кухонної солі) та не більше 5% (за вагою) неорганічних інгредієнтів, внесених до переліку речовин (інгредієнтів, компонентів), що дозволяється використовувати у процесі органічного виробництва та які дозволені до використання у гранично допустимих кількостях.
Детальніше з рекомендаціями можна ознайомитись тут.
Додати коментар