Томати чері мають найвищий рівень цукру
Вчені з Університету в Севільї (Іспанія) дослідили параметри якості для маловивчених сортів томатів: п’ять гібридів чері та шість звичайних. Чері виявилася солодшими за решти сортотипів, але вміст інших речовин у них був меншим.
Про це повідомляє HortiDaily.
«Загалом значення параметрів комерційної якості були нижчими для сортів чері. Чері показали найвищі значення загального цукру, Ґрін Зібра — найвищий рівень фенолів, Тігерела та Бельса — найвищі рівні лікопену, Оранж показав найвищі рівні фітоену», — повідомили вчені.
Рівень цукру в обох групах томатів був порівнянним. Крім того, були виявлені цікаві відмінності в структурах накопичення каротиноїдів пластидів як функції каротиноїдного профілю. Зважаючи на важливість хромопластів для каротиноїдів у рослинах та їх вивільнення під час травлення, ця інформація може бути цінною у дослідженнях щодо регуляції біосинтезу та біодоступності каротиноїдів томатів.
Додати коментар