Професійне картоплярство розвиватиметься в напрямі переробки
У 2019 році підприємства-виробники картоплі розширили посіви цієї культури майже на 25%, але їх не під столову картоплю, а під сировину для переробки.
Про це повідомляє Українська асоціація виробників картоплі (УАВК).
В асоціації зазначають, що на український ринок зайшов серйозний гравець – компанія Pepsico, і потребує для переробки на чипси 50 тис. тонн.
Стільки ж має придбати і компанія Mondelēz International.
І трохи менше – 40 тис. т – дніпровський «Клуб чипсів».
Також набирає потужностей найбільший у Східній Європі виробник картопляного крохмалю – чернігівський «Вимал», який спроможний виготовляти 20 т крохмалю на добу.
Крім того, картоплю на корохмаль перероблятимуть ТОВ «Крохмалопродукти Оране», ТОВ «Левона», ТОВ «Агроінтех».
Цього сезону також прогнозується запуск потужного крохмального заводу агрохолдингу «Мрія», який влився в Continental Farmers Group разом із усім своїм картопляним бізнесом.
20 тис. т картоплі для переробки на фрі планує закупити ТОВ «Фуд Сервіс Солюшнс» для реалізації готової продукції в кафе мереж автозаправок «ОККО», «КЛО» і WOG.
На чіпсову картоплю є попит і серед трейдерів з Катару та Молдови, стверджують в УАВК.
Додати коментар