Затверджено норми природних втрат зерна при його зберіганні
Затверджено норми природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах, а також порядок розрахунку норм природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах.
Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.
Наказ, зокрема, встановлює єдині норми і правила для відображення в кількісно-якісному обліку зерна та продуктів його переробки, списання норм природних втрат.
«Слід зазначити, що природні втрати зерна при зберіганні виникають за рахунок біологічних (пов’язаних із життєдіяльністю зерна і мікроорганізмів у ньому) і механічних (розпил зернового пилу при розвантажувально-навантажувальних операціях) чинників», – ідеться в повідомленні.
Оскільки Податковий кодекс України не передбачає самостійного визначення суб’єктами господарювання норм природних втрат зерна, затвердження норм дозволить без затрат працювати зерновим складам і зернопереробним підприємствам на базі чинних програм бухгалтерського обліку та автоматичних інформаційно-аналітичних комплексів обслуговування роботи цих підприємств.
Це дає змогу вести належний і коректний облік та формувати операції із зерном та продуктами його переробки на зернових складах та зернопереробних підприємствах.
Додати коментар