Елеватор

Затверджено норми природних втрат зерна при його зберіганні

Затверджено норми природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах, а також порядок розрахунку норм природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Наказ, зокрема, встановлює єдині норми і правила для відображення в кількісно-якісному обліку зерна та продуктів його переробки, списання норм природних втрат.

 «Слід зазначити, що природні втрати зерна при зберіганні виникають за рахунок біологічних (пов’язаних із життєдіяльністю зерна і мікроорганізмів у ньому) і механічних (розпил зернового пилу при розвантажувально-навантажувальних операціях) чинників», – ідеться в повідомленні.

Оскільки Податковий кодекс України не передбачає самостійного визначення суб’єктами господарювання норм природних втрат зерна, затвердження норм дозволить без затрат працювати зерновим складам і зернопереробним підприємствам на базі чинних програм бухгалтерського обліку та автоматичних інформаційно-аналітичних комплексів обслуговування роботи цих підприємств.

Це дає змогу вести належний і коректний облік та формувати операції із зерном та продуктами його переробки на зернових складах та зернопереробних підприємствах.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!