Тваринництво

Цесарята краще виводяться з інкубаційних яєць із темнішою шкаралупою

Яйця цесарок для інкубації відбирають не раніше, ніж через 20 днів після початку масової несучості. Перші яйця можуть бути незаплідненими.

Яйця збирають від самиць віком щонайменше один рік.

Згідно із ДСТУ, на інкубацію відбирають яйця цесарок із однорідною, гладкою й чистою шкаралупою, що має забарвлення від кремово-жовтого до буро-коричневого відтінку.

У яйцях, призначених для реалізації населенню або для вирощування на м’ясо, допускаються незначні відхилення за формою й забруднення шкаралупи у вигляді плям або смуг загальною площею не більше як 5% площі всієї поверхні.

Також уважається, що чим темніше забарвлена шкаралупа і чим однорідніший її колір, тим краще виводяться цесарята.

Для інкубації придатні яйця масою не меншою за 40 г із міцною шкаралупою, правильної форми, які зберігалися не більше тижня.

Брудні яйця не інкубують. Щоб мінімізувати кількість забруднених яєць, їх збирають три-чотири рази на день.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!