Вміст у питній воді 6 г/л сульфату натрію або сульфату магнію є смертельним для птиці
Мінеральний склад води істотно впливає на споживання її птицею. Так, наявність у воді сульфатів, хлориду натрію підвищує її споживання, а сульфату магнію і сульфату цинку – знижує.
Крім того, напування курей водою, що містить хлорид натрію з розрахунку 3 г/л, зумовлює зниження несучості та погіршення якості яєць, а за концентрації 10 г/л несучість припиняється повністю.
За вмісту у воді 4 г/л сульфату натрію або сульфату магнію птиця зменшує споживання корму, падає її яйценосність. Зі збільшенням частки цих солей до 6 г/л птиця гине.
Із підвищенням жорсткості води збільшується її споживання птицею та знижується потреба в кормі.
Додати коментар