Овочі-Ягоди-Сад

Сіра гниль загрожує ягодам винограду з механічними пошкодженнями

Сіра гниль загрожує ягодам винограду з механічними пошкодженнями

На технічних сортах винограду за підвищеної вологості й високої температури у період дозрівання ягід є висока ймовірність появи сірої гнилі. Найбільші збитки вона завдає саме за раннього ураження, бо в подальшому це впливає на вміст цукрів у виноградному суслі.

Характерним для сірої гнилі є поява на уражених гронах сірого пухкого нальоту – конідіального спороношення гриба.

У червоних сортів винограду гриб руйнує червоний пігмент шкірки ягід, унаслідок цього неможливо отримати червоне вино.

Ураження білих сортів винограду в період повної стиглості, навпаки, збільшує вміст цукру у суслі.

Сіра гниль – ранова хвороба, вона загрожує ягодам із механічними пошкодженнями від гронової листовійки, бавовняної совки, вітрових і сонячних опіків, фізіологічного розтріскування за надміру води, а також за пошкодження грон антракнозом і білою гниллю.

Активному розвитку сірої гнилі також сприяє зайве загущення кущів винограду пагонами, затінення грон бур’янами та перевантаження врожаєм.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!