Овочі-Ягоди-Сад

Слива пізніх сортів із групи угорок зберігається найкраще

Слива пізніх сортів із групи угорок зберігається найкраще

Для зберігання найбільш придатна слива пізніх сортів із групи угорок. У сливи середніх і ранніх сортів час зберігання коротший.

Урожай збирають у дерев’яні або картонні ящики. Зняті з дерева плоди слід не пізніше ніж через 12 годин покласти на зберігання.

Спочатку зібрану сливу завантажують у камеру попереднього охолодження з температурою +4-6 °C. Охолодження триватиме 12-20 годин.

Рекомендована температура зберігання сливи в холодильнику -1-+1 °С, відносна вологість повітря – 90-95%. Тривалість зберігання залежатиме від сорту, ступеня стиглості плодів за збирання, температури зберігання, газового складу середовища.

Зокрема, врожай сортів Угорка звичайна й Угорка Ажанська можна зберігати у герметично закритих поліетиленових пакетах. Після сортування й охолодження до +4-6 °С урожай пакують у поліетиленові пакети місткістю 1 кг (товщина поліетилену 30-40 мкм). Пакети закладають у ящики, які встановлюють на піддони.

Рекомендована температура зберігання для Угорки звичайної й Угорки Ажанської становить -1,5-0 °С. За такого температурного режиму плоди сливи зберігаються 60-90 днів.

Після виходу зі сховища та перед доставкою в торговельну мережу плоди два-три дні витримують за температури +2-3 °С, після цього їх витривалість у торговому обігу становитиме ще п’ять днів.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!