Овочі-Ягоди-Сад

Україна з початку року закупила рекордну кількість імпортної цибулі

Україна з початку року закупила рекордну кількість імпортної цибулі

За перші два місяці 2019 року Україна імпортувала 35,4 тис. тонн цибулі – у 62 рази більше, ніж за січень-лютий 2018 року (565 тонн). Це є безпрецедентним рекордом за всю історію незалежності країни.

Про це повідомили в Українській плодоовочевій асоціації (УПОА), посилаючись на дані офіційної статистики.

Водночас експорт цибулі за два місяці цього року нижче за минулорічний показник удесятеро – лише 275 тонн.

«Збільшення імпорту цибулі зумовлене як зниженням власного виробництва цибулі в Україні, так і досить високим експортним попитом на вітчизняну цибулю в першій половині сезону, – зазначила головний аналітик УПОА Тетяна Смірнова. – Основні обсяги цибулі експортної якості було реалізовано на зовнішніх ринках ще до Нового року, тоді як наразі в сегменті продукції місцевого виробництва на вітчизняному ринку пропонується здебільшого цибуля, якість якої почала стрімко знижуватися через довгострокове зберігання і яку фермери намагаються реалізувати якомога швидше».

Проте, за словами експерта, не виключно, що вже за підсумками березня можна буде спостерігати тенденцію до зниження імпорту цибулі в Україну.

За інформацією операторів ринку, імпортна цибуля сьогодні не має дуже високого попиту, адже в покупців з’явилася дешевша альтернатива у вигляді місцевої некондиційної продукції. Через це гуртові компанії ще не розпродали обсяги, імпортовані на початку березня, і поки відмовляються від закупівлі нових партій.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!