Овочі-Ягоди-Сад

Брюссельську капусту для зберігання не прищипують

Брюссельську капусту для зберігання не прищипують

У середньопізніх сортів брюссельської капусти за ранніх термінів сівби отримують високий урожай головочок із гарною їх якістю без прищипування верхівки.

За пізніших термінів сівби прищипування є більш доцільним, але при цьому слід враховувати загальний розвиток рослин.

У пізньостиглих сортів проведення панцирування (прищипування) верхівки є доцільним за всіх строків сівби, оскільки пришвидшує утворення головочок, збільшує їх вагу та покращує товарність.

У рослин, які призначені для зберігання в зимовий період, верхівку не прищипують, оскільки це призводить до інфікування рослин під час зберігання і сприяє їх загниванню.

Для зберігання доцільно залишати рослини пізніх строків сівби

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!