В Україні зростає позасезонне споживання свіжих ягід
Українці стали більше їсти свіжих ягід взимку та восени, тобто, поза сезоном виробництва місцевої ягоди.
Про це повідомляють фахівці «Інфо-Шувар» з посиланням на дані порталу TradeMap та моніторингу пропозиції в торгових точках гуртових ринків та найбільших роздрібних мереж України.
Наразі йдеться про відносно маленькі обсяги імпорту, однак вони постійно зростають. Найбільші темпи зростання демонструє лохина, яку ще чотири роки тому майже не імпортували, а в 2018 році до України ввезено понад 120 тонн цієї ягоди.
Імпорт суниці садової в 2018 році становив 170 тонн, що в 1,5 раза більше порівняно з показником 2014 року.
Найменший обсяг серед популярних м’яких ягід належить малині та ожині, що пов’язано з делікатністю цих ягід: вони гірше витримують логістику і мають досить короткий термін реалізації.
Торік в Україні реалізовано лише 45 тонн імпортної малини та ожини, однак чотири роки тому їх узагалі не імпортували.
Додати коментар