Овочі-Ягоди-Сад

Капуста краще зберігається в регульованій атмосфері

Капуста краще зберігається в регульованій атмосфері

Білоголова капуста – дуже чутлива овочева культура до вмісту етилену в повітрі. Якщо у сховищі працює дизельна техніка, сховища слід провітрювати  три-чотири рази на день.

Велике значення для зберігання капусти має регулювання газового середовища у сховищі. Склад атмосферного повітря у такому овочесховищі становить не менше 6-7% кисню і не більше 2-3% вуглекислого газу.

У регульованій атмосфері, порівняно зі звичайним повітряним середовищем, овочі мають кращі показники якості, капуста довше зберігає зелене забарвлення.

За умови зберігання в іншому газовому середовищі фізіологічне розкладання головок капусти настає раніше, ніж від псування мікрофлорою.

У сховищах з активним вентилюванням питому подачу повітря підтримують на рівні 150-200 куб. м/тонн за годину.

Коли установиться постійна температура на рівні 0-1 °С, вентилюють щодня не менше шести разів на добу по 30 хв. При цьому висота насипу має бути до трьох метрів, ширина засік – три-чотири метри.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!