Підшкірну плямистість у яблук на зберіганні може спричинити надмірне підживлення азотом і калієм
Найпоширенішим фізіологічним розладом яблук на зберіганні є підшкірна плямистість (гірка ямкуватість).
На поверхні хворих плодів утворюються дрібні й вдавлені зеленкуваті плями. Збільшуючись, вони стають темно-коричневими.
Ймовірною причиною підшкірної плямистості є надмірне підживлення яблуні азотом і калієм, неправильне співвідношення норм калію, магнію і кальцію, наслідком якого стає зменшення вмісту калію у тканинах плоду.
Під час зберігання такий дисбаланс мінеральних елементів спричиняє інтенсивне дихання плодів, вони активно витрачають сахарозу і пектини та накопичують спирт і ацетальдегід.
Додати коментар