Вентиляція є основним чинником для правильного зберігання картоплі
Перед тим як відправити картоплю у сховище, її слід перебрати і відкалібрувати.
Бульби повинні бути здоровими, чистими, сухими і дозрілими. Нестандартні бульби (дрібні, різані, механічно пошкоджені) потрібно відібрати, щоб у процесі зберігання картоплі не псувався весь урожай.
Є багато сучасних методів зберігання врожаю, які дозволяють уникнути таких проблем, як промерзання овочів, ураження гниллю і хворобами.
Оптимальним рішенням є спеціальне картоплесховище, в якому передбачені всі умови для підтримання належного режиму.
Для правильного зберігання ключовим чинником є вентиляція, оскільки вона впливає на температуру, вологість, а також склад повітря.
Додати коментар