Ушкоджені головки капусти не можна закладати на зберігання
Процес зберігання капусти поділяють на два періоди: охолодження і основний.
Після привезення продукції з поля її охолоджують у промисловому сховищі. Температуру при цьому знижують на 0,5-1 °C на добу. Підтримується відносна вологість повітря на рівні 90-98%.
На тривале зберігання закладають головки щільні, неушкоджені, повністю сформовані, але не перерослі.
На зберігання не повинні потрапити головки з механічними пошкодженнями, недорозвинені або уражені хворобами і шкідниками, підморожені або зів’ялі. Така продукція є середовищем для розвитку хвороб, внаслідок чого будуть заражені здорові головки.
Враховуючи особливості зберігання білоголової капусти, головки слід добре підготувати. Для цього їх відбирають за розмірами та щільністю, вибраковують пошкоджені.
Перед закладанням головки обробляють вручну або на спеціалізованих лініях для обробки й подавання капусти в контейнери і транспортні засоби. На цих лініях головки звільняють від зайвих листків і обрізають качани.
Додати коментар