Натуральні каротиноїди в кормі курей покращують колір жовтків яєць
Введення натуральних каротиноїдів до раціону птиці в кількості 1-5% маси комбікорму дає змогу істотно покращити колір жовтків яєць.
Натуральні каротиноїди (каротини, ксантофіл, кріптоксантин, зеаксантин, лютеїн та інші) у значних кількостях містяться в люцерні, кукурудзяному глютені, свіжій траві та трав’яному борошні, водоростях тощо.
Концентровані каротиноїди, отримані з цих кормів, додають у корми в кількості 0,05-0,1%.
У жовтках яєць порівняно з бета-каротином краще акумулюються такі каротиноїди, як лютеїн і зеаксантин, тому збагачення ними яєць отримало більше поширення.
Довідка
Каротиноїди мають здатність забезпечувати яскраво-жовте або оранжеве забарвлення тканинам живих організмів і харчовим продуктам, наприклад, шкірі тушок птиці, яєчним жовткам, що приваблює покупців.
Додати коментар