Агромаркет

В Україні за полісами агрострахування у 2018 році виплачено $1,3 млн

В Україні за полісами агрострахування у 2018 році виплачено $1,3 млн

У 2018 році в Україні традиційним агрострахуванням охоплено 973,7 тис. га посівних площ 1,5 тис. агровиробників. Для цього оформлено 1205 полісів на страхову суму $238 млн.

Такі дані аналітичного дослідження «Ринок агрострахування України в 2018 андертайтинговому році», проведеного Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) і Мінагрополітики, озвучив Андрій Заріпов, експерт фз питань агрострахування проекту IFC «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії».

За полісами традиційного агрострахування цього року здійснено 26 виплат на суму на $204 тис. (за попередніми даними), уточнив він.

За програмою індексного агрострахування у 2018 році застраховано 420 тис. посівних площ 1 тис. агровиробників. Вони оформили 795 полісів на страхову суму $17 млн. Протягом поточного року за ними здійснено 168 виплат на $1,1 млн, зазначив Андрій Заріпов.

Довідка

Традиційне агрострахування є спільним проектом банку Credit Agricole, агрохімічної компанії Syngenta та страхової компанії АХА. Проект діє у всіх регіонах України. Під страхування підпадають озима пшениця, кукурудза, соя та соняшник.

Програма індексного страхування «МетеоЗахист» розроблена компанією Syngenta та її глобальними і локальними партнерами. У 2018 році програма була доступна в 14 регіонах для озимої та ярої пшениці, озимого та ярого ячменю, кукурудзи, соняшнику, сої.

У центрі механізму програми індексного страхування знаходиться спеціальний показник (індекс), що характеризує вплив інтенсивності певного ризику на врожайність культури. Граничне значення цього показника характеризує настання страхового випадку і відповідає критичній втраті врожайності для сільгоспвиробника, котра визначається ще під час розробки страхового продукту.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!