Овочі-Ягоди-Сад

Висока вологість ґрунту сприяє розвитку кили капусти

Висока вологість ґрунту сприяє розвитку кили капусти

Кила – це досить поширена хвороба  капусти, що вражає рослини у будь-якій фазі розвитку.

В окремі роки на ділянках із великим запасом інфекції шкідливість хвороби сягає 70-80%.

Кила діагностується за утворенням наростів (пухлин) різної величини. Надземна частина рослини пригнічується, листки жовтіють і в’януть.

Розвитку хвороби сприяють висока вологість (понад 60 НВ) і підвищена кислотність ґрунту (рН 6,0).

Основним джерелом інфекції кили капусти є ґрунт.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!