Для малого і середнього бізнесу готують роз’яснювальні матеріали щодо впровадження принципів НАССР
До кінця 2019 року всі оператори ринку, які працюють у сфері виробництва і обігу харчових продуктів( понад 200 тисяч суб’єктів господарювання), мають впровадити систему НАССР.
На цьому наголосив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.
Він додав, що Держпродспоживслужба разом із Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» готує довідкові та роз’яснювальні матеріали для малого та середнього бізнесу щодо етапів і механізмів впровадження принципів НАССР.
Результати аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР, та постійно діючих процедур, розроблених оператором ринку, обов’язково будуть враховані під час визначення ступеня ризику діяльності оператора ринку (потужності) та періодичності здійснення планових заходів державного контролю.
Додати коментар