Овочі-Ягоди-Сад

Трипси спричиняють зниження якості овочів

Трипси спричиняють зниження якості овочів

В останні роки серед шкідників овочевих культур у закритому ґрунті помітно збільшилася чисельність різних видів трипсів.

Загалом у світі нараховується близько п’яти тисяч видів трипсів, а в Україні зареєстровано понад 350 видів і цей список щороку поповнюється.

Більшість видів трипсів рослиноїдні, для них також характерний змішаний тип харчування.

Живлення і яйцекладка трипсів спричиняє перфорацію (прорив) рослинних тканин ротовими органами з наступним введенням яйцекладу для відкладання яєць. Унаслідок цього відбувається поступове зневоднення, знебарвлення тканин та утворення на їхній поверхні некрозів.

За високої кількості трипси спричиняють сильне пошкодження рослин, що призводить до значного недобору врожаю та погіршення якості овочевої продукції.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!