Заморожені плоди та овочі слід зберігати за температури не вище -24 °С
Для збереження якості замороженої плодоовочевої продукції важливо, щоб температура її протягом усього періоду зберігання підтримувалася на низькому рівні.
Дослідження та практика свідчать, що за тривалого зберігання заморожених плодів та овочів найдоцільніше підтримувати температуру не вище -24 °С, відносну вологість повітря – на рівні 95%.
Такі параметри забезпечують стабільність кількості та якості продукції.
За температури -18 °С рекомендують зберігати продукцію не більше шести місяців без проведення тривалих завантажувально-розвантажувальних робіт на відкритих майданчиках.
Коливання температури повітря допустимі тільки короткочасні (не більше доби) і в межах 1 °С.
Додати коментар