Овочі-Ягоди-Сад

Концентрація цукрового сиропу впливає на якість ягід під час зберігання

Концентрація цукрового сиропу впливає на якість ягід під час зберігання

Для заморожування з цукром ягоди вкладають у тару і кожен шар пересипають цукром-піском чи заливають 40%-м сиропом.

Встановлено, що чим вищою є концентрація цукрового сиропу, тим краще зберігається колір, смак і структура м’якуша.

Водночас за використання надто високих концентрацій сиропу плоди зморщуються.

Підготовка до заморожування ягід залежить від її виду і вимог до готового продукту.

Наприклад, найкращою концентрацією цукрового сиропу для заморожування чорної смородини є 30-40%, для полуниць – 50-60%.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!