Овочі-Ягоди-Сад

Ягоди перед заморожуванням не бланшують

Ягоди перед заморожуванням не бланшують

Ягоди й деякі види плодів перед заморожуванням не варто бланшувати.

Зокрема, ягоди чорної смородини, темнозабарвлені сорти черешні, сливи, вишні добре витримують заморожування без будь-якої попередньої обробки.

Замість бланшування іноді застосовують обробку розчинами кислот (аскорбінової, лимонної, яблучної), а також підсушування, заморожування у власному соку, в цукрових сиропах тощо.

Оброблення плодів і овочів у 1%-х водних розчинах зазначених речовин (їх занурюють у розчини на певний час) забезпечує кращу збереженість у замороженій і розмороженій продукції вітамінів С і Р.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!