Овочі-Ягоди-Сад

Сіра гниль добиває яблука на зберіганні

Сіра гниль добиває яблука на зберіганні

Уражені сірою гниллю яблука, потрапивши у сховище, за підвищення температури згнивають повністю і на їхній поверхні утворюються спори, які своєю чергою інфікують сусідні здорові плоди.

Джерелами інфекції сірої гнилі може бути тара, забруднена після зберігання у ній буряку та інших овочів. Інфекція може зберігатися у забруднених камерах сховища.

Сіра гниль уражує плоди яблуні навесні, розвиваючись на залишках тичинок й оцвітини та проникаючи у зав’язь.

Інший шлях – потрапляння спор гриба на поранені ділянки шкірочки плодів, які є наслідком живлення шкідників, градобою чи необережного збирання або транспортування.

Ураження гниллю насіннєвої камери провокують різні види грибів. Найпоширенішим є альтернація. На початковій стадії хворобу виявити неможливо.

Інфекція проникає спочатку у квітку, після цвітіння через відкриту підчашечкову трубку чи тріщини у чашечці збудник дістається серцевини плоду.

Грибниця, що утворилася в насіннєвій камері, пронизує її стінки та насіння. Зруйнувавши насіннєву камеру, гриб проростає у м’якуш. Ознаки ураження можна побачити у насіннєвій камері (розрізавши плід), а також у чашечці та лійці. Уражені плоди передчасно забарвлюються, зберігаються погано: м’якнуть і стають гіркими.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!